De Sportvoeding van Movistar Cycling TEAM
Gratis verzending vanaf 35,-
226ERS | Glutenvrij | Geen toegevoegde suikers
226ERS.nl

Linda Nalis - 25 / May / 2021

226ERS GLENN VAN BERLO

226ERS GLENN VAN BERLO

Van deelname op het hoogste niveau in de karting op jonge leeftijd, tot aan de Spaande Formule 1 met TeamNL-status. Maar hier houden de dromen van Glenn nog niet op. Dit jaar gaat hij ervoor om het hoogste niveau te behalen als GT coureur.

Ik ben Glenn van Berlo, opgegroeid in Veghel samen met mijn oudere broer Kay en mijn zus Kessy. Een gezin waar topsport op jonge leeftijd al een grote rol is gaan spelen. Ik en mijn broer Kay zijn op een jonge leeftijd besmet geraakt met het racevirus terwijl mijn zus Kessy op jonge leeftijd in de internationale paardensport terecht kwam.

Op mijn 7e stapte ik voor het eerst in een kart, dit begon eigenlijk allemaal heel onschuldig. Daarna begon het balletje te rollen. Voor 7 jaar heb ik in verschillende nationale Rotax classes gereden. Na meerdere kampioenschappen gewonnen te hebben maakte ik in 2017 de overstap naar Internationaal niveau waarin ik een aantal jaren geconcurreerd heb op het hoogste niveau in de karting.

2020, een dynamisch jaar
In 2019 ontving ik een TeamNL-status en begon te racen in de Spaanse Formule 4. Na het behalen van een 3e positie in het rijdersklassement met drie overwinningen en zes andere podiumplaatsen, stapte ik over naar de op Formule 3. Een bewuste keuze vanwege de complexiteit van de auto, daarom bleek 2020 een jaar te zijn van het leren van nieuwe vaardigheden en het aanpassen aan de nieuwe dynamiek. 2020 was ook het jaar dat ik voor het eerst kennis maakte met 226ERS. Met ervaring in zowel de Formule 4 als de Formule 3 onder de riem, maakt ik begin 2021 de overstap naar de GT wereld. Dit seizoen neem ik deel aan de Lamborghini super Trofeo, een GT kampioenschap waarin om en nabij 30 rijders met elkaar concurreren voor de titel.  GT wagens bieden meer toekomstperspectief vanwege het feit dat hier zeer veel autofabrikanten in actief zijn. In 2021 staat voor mij alles in het teken om het maximale uit mijn prestaties te halen met als droom om de top te behalen als GT-coureur.


Topsport en voeding; een topcombinatie

Topsport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding is namelijk een essentieel onderdeel om het maximale uit de trainingen en wedstrijden te halen. Door het gebruik van de producten van 226’ers krijgt mijn lichaam de mogelijkheid om te herstellen ter voorbereiding op de volgende training- / wedstrijdbelasting. De enige manier om de top te bereiken, is door je lichaam goed te onderhouden. Naast het optimale herstel zorgt 226’ers ervoor dat ik op de momenten dat ik moet peaken het optimale uit mijn prestaties kan halen, bij snelheden van 280 kilometer per uur moet je immers zeer scherp en fit zijn en moet je in staat zijn jezelf voortdurend te kunnen concentreren voor een stint-lengte van soms wel 3 uur. Naast dat de producten van 226’ers zeer smaakvol zijn, ben ik nieuwsgierig in het proberen van nieuwe producten en wat voor effect dit heeft op mijn lichaam en mijn prestaties. Topsport is immers een voortdurend streven naar perfectionisme, voeding is daarin de sleutel tot het ontgrendelen van het potentieel van je lichaam.