De Sportvoeding van Movistar Cycling TEAM
Gratis verzending vanaf 35,-
226ERS | Glutenvrij | Geen toegevoegde suikers
226ERS.nl

Team Worldstream - 25 / May / 2021

Interview Lex Dijkstra - Team Worldstream

Interview Lex Dijkstra - Team Worldstream

Hoe ga je als topsporter om met verschillende allergieën en intoleranties? Lex Dijkstra vertelt over zijn ervaringen met 226ERS.

Hoe ga je als topsporter om met verschillende allergieën en intoleranties? Lex Dijkstra vertelt over zijn ervaringen met 226ERS.

We spreken met Lex Dijkstra, schaatser van Team Worldstream, over zijn ervaringen met onze producten. We zijn benieuwd hoe hij de producten ervaart met de verschillende intoleranties die hij heeft. ‘Het scheelt mij veel geregel en stress over eten’, aldus Lex.

Laten we beginnen met wat meer over jezelf. Wie is Lex Dijkstra precies?
“Ik ben dus Lex, 25 jaar en woonachtig in Groningen. Ik ben momenteel schaatser bij Team Worldstream en mensen kunnen mij kennen van mijn tweede plek op het NK Allround in het vorig Olympische jaar. Naast het schaatsen volg ik de opleiding facility management aan de Hanze Hogeschool.”

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit als topsporter?
“Omdat ik een gluten en eierintolerantie heb, ben ik best veel met mijn voeding bezig en moet ik goed opletten wat ik binnenkrijg. Ik begin de dag daarom altijd met een probiotica, sinds kort natuurlijk die van 226ERS. Vervolgens verzamel ik alle spullen die ik voor de dag nodig heb en spring ik in de auto om vanuit Groningen naar Heerenveen te rijden. In Heerenveen begint dan de eerste training. Welke training dat precies is, hangt echt van de dag af. Het kan een loop- of sprinttraining zijn, een fietstraining of bijvoorbeeld een schaatsplank met sprongen. Met de ochtendtraining gebruik ik altijd een product van 226ERS, zoals de cafeïne repen. De gummy bar cherry cola vind ik heel erg lekker en bij zwaardere intervallen gebruik ik bijvoorbeeld de energy drink. Daarna gaan we lunchen en hebben we een rustmoment. De middagtraining verschilt ook per keer, het is net wat Rutger op het schema heeft gezet. Voordat ik ga slapen gebruik ik vaak nog de Night Recovery Cream om mijn proteïne binnen te krijgen en dan ga ik richting bed.”

Je hebt best wel wat allergieën en intoleranties. Hoe ga je daar als topsporter mee om?
“Uit onderzoek bleek inderdaad dat mijn hele darmflora kapot was en omdat dat kapot was, zijn er intoleranties ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld optreden door extreme vermoeidheid, waarbij de enzymen verkeerd worden opgeknipt. Als je, ik zeg maar wat, gluten binnenkrijgt en de keten wordt verkeerd geknipt, dan herkent het lichaam de keten gluten niet meer en gaat je lichaam het aanvallen. Zo mocht ik op een gegeven moment geen gluten, geen ei, geen appel, geen havermout en geen pompoen meer. Uiteindelijk ben ik die producten gaan vermijden en merkte ik dat ik echt van m’n vermoeidheid afkwam, dat ik minder snel ging verzuren en dat ik minder chagrijnig was; eigenlijk verdwenen al m’n klachten. Dan volgt natuurlijk een hele zoektocht met wat mag je wel en wat mag je niet hebben en waar ga ik m’n energie uithalen, waar haal ik m’n koolhydraten uit? Daarom was ik ook zo blij dat 226ERS supplier werd van het team. Ik wist al dat zij vegan en glutenvrije producten hebben met een lage impact op de darmen en op de maag. Zeker met ons eerste trainingskamp op Mallorca, waar we de producten voor het eerst intensief gingen gebruiken, merkte ik direct dat ik geen klachten had en dat alles goed werd opgenomen. Dat geeft mij veel rust. Met de producten van 226ERS hoef ik tijdens m’n trainingen niet na te denken over wat ik binnenkrijg, want ik weet dat de spullen gewoon goed zijn.”

Heb je ook een lievelingsproduct?
“Ik vind de sport gummies op de fiets erg lekker. Dat is net alsof je een beetje aan het snoepen bent onderweg en de watermeloen recovery drink is ook favoriet. Met mijn intoleranties ben ik sowieso heel erg blij met 226ERS. Het scheelt mij heel veel geregel en stress over eten.